Top
Specialisten in bodem, water & funderingen

Studenten watermanagement aan de slag in Nepal

Week 1

Namasté!
Na een reis van 27 uur, zijn we aangekomen in Nepal, het land van de hoogste bergen ter wereld. In de komende tien weken zullen wij, zes studenten Watermanagement van de TU Delft, ondersteund door Wareco, meerdere waterkwantiteit- en kwaliteitsparameters gaan meten in de Kathmandu-vallei.

Uiteindelijk willen we met de verzamelde data relaties tussen de verschillende eigenschappen en concentraties van het water analyseren en op deze manier de dataverzameling door burgerwetenschappers in de toekomst, faciliteren.

Voor het grootste gedeelte van ons verblijf zullen we ons bevinden in de hoofdstad van het land (Kathmandu), waar we de straten delen met enorme hoeveelheden scooters, koeien en hele vriendelijke mensen.

Na aankomst zijn we meteen gestart met het maken van onze home-made apparatuur. Beperkte beschikbaarheid van benodigde materialen en de relaxte Nepalese cultuur bleken een aantal van de grootste uitdagingen in het bouwproces, maar dat zorgt er in ieder geval voor dat we onze creativiteit maximaal benutten.

Afgelopen week hebben we ook onze eerste Nepali-lessen gehad. Niet alleen was dit heel leuk, later in het project zullen we de opgedane kennis nodig hebben voor de geplande interactie met de lokale burgerwetenschappers.

Hoewel het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat we vloeiend Nepalees spreken en voordat we gewend zijn aan de adembenemende uitzichten, zijn we aardig aan het settelen. Over een aantal weken kun je ons niet meer onderscheiden van de lokale bevolking. Het avontuur is begonnen! We houden jullie op de hoogte!