Top
Specialisten in bodem, water & funderingen
Uw adviseur drs. ing. M. Kuiper 020 750 46 00
Mail Maarten Kuiper

Gibbons zonder trek

Klaar om een waterbodemonderzoek te gaan uitvoeren in de vijver bij het Gibboneiland, melden onze onderzoekers zich in de dierentuin van Amsterdam. Het idee is: wachten tot de Gibbons in het binnenverblijf gaan eten, zodat wij ons werk kunnen doen. De tijd verstrijkt zonder resultaat. Uiteindelijk besluiten de verzorgers om de Gibbons met lekkernijen naar binnen te lokken zodat het werk dezelfde dag nog uitgevoerd kan worden.

Bij de beesten af….

We mogen onze specialismen op steeds meer uiteenlopende locaties in Nederland doen laten gelden. En de dierentuin in Amsterdam is zeker een bijzondere!

Bij de meeste onderzoeken die wij in deze dierentuin hebben uitgevoerd zijn de belevenissen iets alledaagser, maar zeker niet minder belangrijk voor het behoud van dit prachtige monument. We hebben bijvoorbeeld funderingsonderzoek uitgevoerd bij het monumentale Aquarium (die onder maaiveld bijna even imposant is), bodemonderzoek bij de 19e-eeuwse Bibliotheek, een drainage-advies voor de Ledenlokalen in eclectische stijl, bodemsanering bij de Vlinderkas en funderingsonderzoek bij de Operatiekamer

Behoud van erfgoed

Heeft u ook net als de dierentuin in Amsterdam zorg voor het behoud van erfgoed en monumenten voor komende generaties? We helpen u graag en delen onze kennis op het gebied van bodem, water en funderingen.  

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur.

Maarten Kuiper Contact

Mail Maarten Kuiper  020 750 46 00