Top
Specialisten in bodem, water & funderingen
Uw adviseur Erik Spronk, MSc 020 750 46 00
Mail Erik Spronk

Nieuw jasje voor publieke portal grondwaterstanden

12-09-2017

Met WarecoWaterData (WWD) beheren wij voor onze klanten meer dan 4.500 grondwatermeetpunten. De peilbuis- en meetgegevens ontsluiten we via de webportal van WWD.

Openbare data 

Steeds vaker kiezen onze klanten ervoor om de gemeten grondwaterstanden ook openbaar te maken, bijvoorbeeld via de website van een gemeente. Zo kunnen geïnteresseerden, zoals bewoners en bedrijven, zelf online een antwoord vinden op hun vragen.  

Vernieuwing publieke portal

Doordat we steeds vaker telemetrische apparatuur inzetten, kunnen meetdata op de publieke portals frequenter worden aangevuld. Dit was het uitgangspunt voor de recente vernieuwing die we hebben doorgevoerd voor deze portals.

De meetdata worden binnen WWD automatisch gevalideerd (onder andere op onrealistische sprongen en het optreden van metingen buiten het meetbereik van de peilbuis) en vervolgens geautomatiseerd, en met een hogere frequentie, aangevuld op de publieke portal.

De uitstraling en weergave van de portal zijn ook meteen in een moderner jasje gestoken. Zo heeft de grafiek bijvoorbeeld een mouseover. Na het selecteren van een meetpunt, kunt u met uw muis over de getoonde grafiek bewegen en ziet u in de grafiek de bijbehorende datum/tijd en grondwaterstand. In de grafieken kunt u daarnaast ook zien of de data alleen automatisch zijn gevalideerd of ook door een van onze hydrologen zijn beoordeeld. De meetreeksen zijn tevens in CSV-format te downloaden.

Een voorbeeld van het vernieuwde uiterlijk vindt u bijvoorbeeld op de publieke portals van de gemeenten Den Haag en Hoogeveen.

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur.

Erik Spronk Contact

Mail Erik Spronk  020 750 46 00