Top
Specialisten in bodem, water & funderingen
Uw adviseur ing. Arjen van Maanen 020 750 46 00
Mail Arjen van Maanen

Nieuwe app aanwinst voor vochtonderzoek woningen

25-01-2018

Vochtoverlast in woningen en gebouwen: het is een vervelend probleem. Om er achter te komen welke oplossingen effectief zijn, is systematisch onderzoek naar de oorzaak onontbeerlijk. Om onze onderzoeken en rapporten te verbeteren, hebben we een app ontwikkeld die alle waarnemingen uit het veld snel en systematisch vastlegt.

Alle omstandigheden worden vastgelegd

Tijdens een bezoek op locatie legt onze inspecteur alles vast wat nodig is om de oorzaak van de vochtoverlast te vinden. Zo worden bijvoorbeeld alle sporen van vocht in en om de woning geïnventariseerd en gefotografeerd. Onze nieuwe app genereert hier vervolgens per verdieping overzichten van, waarop in één oogopslag te zien is waar sprake is van vochtoverlast. Detailfoto’s die gekoppeld zijn aan dit overzicht, laten zien wat er precies aan de hand is.

Onze inspecteur kijkt niet alleen naar zichtbare sporen van vocht maar ook naar kenmerken van de bebouwing die bepalend zijn voor het transport van vocht door de constructie heen. Deze kenmerken worden ook in de app ingevoerd.

Input van bewoners belangrijk

Wij betrekken de bewoners altijd nauw bij het onderzoek; zij hebben vaak waardevolle aanvullende informatie. Bijvoorbeeld over de toe- en afname van de vochtproblemen gedurende het jaar. De inspectie is tenslotte een momentopname. Onze inspecteur stelt op systematische wijze vragen aan de bewoner en verwerkt met behulp van de app de resultaten van het interview.

Alles direct inzichtelijk

De app is webbased. Dit betekent dat de adviseurs op kantoor alle informatie die de inspecteur op locatie invoert, meteen kunnen inzien. Indien nodig, kan er dan direct overleg plaatsvinden met de juiste expert.

Onderzoeken en rapporten over vochtoverlast kunnen we met deze nieuwe app nog sneller, systematischer en vollediger uitvoeren.

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur.

Arjen van Maanen Contact

Mail Arjen van Maanen  020 750 46 00