Top
Specialisten in bodem, water & funderingen
Uw adviseur ir. Koen Termeer 020 750 46 00
Mail Koen Termeer

Onderzoek asfalt en bodem N200

29-06-2017

De N200 gaat op de schop. De stokoude snelweg tussen Haarlem en Amsterdam, krijgt een nieuw wegdek. Maar dat niet alleen: de weg wordt verhoogd om dienst te kunnen blijven doen als waterkering, er komt een eco-passage en een nieuwe brug en de weg krijgt in Halfweg en bij Sloterdijk een compleet nieuwe inrichting. Ook wordt de oudste drinkwatertransportleiding van Nederland, die Amsterdam al 165 jaar van zuiver duinwater voorziet, vervangen.

Voor dit zeven kilometer lange tracé hebben wij, in opdracht van Waternet, het bodem- en asfaltonderzoek verzorgd. Een enorme klus omdat er in de afgelopen 100 jaar een groot aantal asfaltlagen zijn aangebracht en reparaties zijn verricht.

Daarnaast deden we ook de waterbodemonderzoeken in naast de N200 gelegen vaarten en onderzochten we de infiltratiecapaciteit in verband met de dimensionering van bouwputbemalingen.

Het onderzoek diende, onder strenge verkeersmaatregelen, voornamelijk ’s nachts te worden uitgevoerd. Voor dit gespecialiseerde werk heeft Unihorn, adviseurs in infrastructuur, zich ingezet. 

De Nieuwe N200 is een samenwerking van Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet.

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur.

Koen Termeer Contact

Mail Koen Termeer  020 750 46 00