Top
Specialisten in bodem, water & funderingen
Uw adviseur ing. Rick Oosterhoff 020 750 46 00
Mail Rick Oosterhoff

Online monitoringsplatform voor graafwerkzaamheden

Enkele jaren geleden zijn we begonnen met de ontwikkelingen van ons online monitoringsplatform voor graafwerkzaamheden. Samen met klanten maken we het stap voor stap beter. Alleen al afgelopen maand hebben we met onze monitoringsmethode én het online platform twee concrete gevaarlijke situaties kunnen beheersen.

Middels ons monitoringsplatform zijn alle meetdata in één klik binnen bereik. Omdat alle partijen binnen het projectteam toegang hebben, kunnen wijzigingen in de werkwijze, planning, fasering eenvoudig door de betreffende partij worden aangegeven. Via de automatische update is het gehele projectteam up to date over de actuele risico’s en de voortgang.

Zorgvuldige begeleiding graafwerkzaamheden

Bij uitvoeringsprojecten, bijvoorbeeld een rioolvervanging, in stedelijk gebied op een slappe bodem zijn diverse omgevingsrisico’s. Vooraf berekenen en beoordelen we de risico’s. Bewoners worden ruim van tevoren gewaarschuwd en gevraagd om hun fundering op orde te hebben. We maken bouwkundige opnamen. En vooral ook: we starten tijdig met metingen. Ervoor, maar ook tijdens de uitvoering. Grondwaterstanden, trillingen en zakkingen. Niet om in een bureaula op te bergen, maar met telemetrie en alarmering tijdig ingrijpen waar nodig.

En áls er dan toch schade optreedt, kan in ieder geval op basis van feiten de oorzaak vastgesteld worden.

Monitoringsplatform versterkt deze methode

Metingen alleen zijn weinig waard zonder tussentijdse analyse en alarmeringen bij overschrijding van de vooraf gestelde grenswaardes. Middels ons online monitoringsplatform zijn alle meetdata binnen handbereik. De verschillende data kunnen in één weergave worden getoond waarbij direct relaties gelegd kunnen worden. Aanvullend hierop kunnen de aannemers en overige betrokkenen binnen het projectteam de portal aanvullen met gegevens over wijzigingen in de planning en/of bijzonderheden bij uitvoering.

In de automatisch gegenereerde monitoringsupdate worden alle betrokkenen op de hoogte gebracht van bijzonderheden in meetresultaten, eventuele wijzigingen, planning en locaties van nieuwe metingen. Ons monitoringsplatform: Alle belangrijke informatie om schade aan de omgeving te voorkomen binnen één klik. Gebruiksvriendelijk, efficiënt en data eenvoudig terug te vinden. 

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur.

Rick Oosterhoff Contact

Mail Rick Oosterhoff  020 750 46 00