Top
Specialisten in bodem, water & funderingen
Uw adviseur ir. Marjon ten Hagen 020 750 46 00
Mail Marjon ten Hagen

Schimmelwoningen? Een oplosbaar probleem!

Vochtoverlast in woningen: een vervelend probleem en veel voorkomend probleem. Vanuit de politiek is er steeds meer aandacht voor de zogenaamde schimmelwoningen. De minister heeft de corporaties gevraagd meer werk van dit probleem te maken. Een goed idee vindt Wareco, want bijna 20% van de huishoudens heeft hier naar eigen zeggen mee te maken. Het gaat om ongeveer 1,5 miljoen woningen verspreid over het hele land, en vooral om huurwoningen. Gelukkig is vochtoverlast een oplosbaar probleem!

Boven- en ondergrond met elkaar verbonden

Wat kan Wareco voor u betekenen? Wij kunnen u helpen met het vinden van oorzaken en oplossingen. Vochtoverlast gaat niet alleen over hydrologie, maar ook over bebouwing, funderingen, infrastructuur en de bodem. Dit zijn precies de punten waar Wareco zich al decennia lang op focust. Onze bouwkundige, civiel technische en geohydrologische specialisten brengen de verbanden aan. Zij leggen de verbinding tussen de boven- en ondergrond. Onze specialisten creëren draagvlak, betrekken bewoners bij het onderzoek, bieden een luisterend oor en weten wat er speelt. Ze weten de inhoud om te zetten naar praktische oplossingen, met oog voor kansen vanuit verduurzaming van het woningbestand en de openbare ruimte. Praktische oplossingen, met een stappenplan waarin duidelijk wordt wie wat kan doen, en waarom.

Gezamenlijke aanpak

Regelmatig zien we bij onze projecten wat te veel vocht met een woning doet. En ook: wat dit voor de huurders betekent. Gelukkig is vochtoverlast een oplosbaar probleem. De aanpak valt of staat met een gezamenlijke aanpak. Zijn er bouwkundige gebreken? Is de grondwaterstand op orde? En ook: hoe vocht-vriendelijk wordt er gewoond? Gemeente, verhuurders en huurders: ieder kan vanuit zijn eigen rol een bijdrage leveren. Met een duidelijke en gezamenlijke aanpak kan er eerder een streep worden gezet onder overlastmeldingen.

Benieuwd naar uw rol?

Neem contact met ons op via 020-7504600 of 0570-660910. Op onze site kunt u meer lezen over onze aanpak. Kunnen we u helpen met een bredere aanpak? Samen met Aveco de Bondt pakken we ook aangrenzende thema’s op zoals bijvoorbeeld asset managementbouwfysica en duurzaamheid, funderingsonderzoek, planmatig onderhoud en renovatie.

 

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur.

Marjon ten Hagen Contact

Mail Marjon ten Hagen  020 750 46 00