Top
Specialisten in bodem, water & funderingen
Uw adviseur drs. ing. M. Kuiper 020 750 46 00
Mail Maarten Kuiper

Geohydrologen werken aan verbetering watervoorziening vluchtelingenkamp

26-01-2017

Cedrick Gijsbertsen en Maarten Kuiper, twee van onze geohydrologen, voeren een onderzoek uit naar het verbeteren van de watervoorziening rond het VN-vluchtelingenkamp Al Za’atari.

Dit kamp ligt op de grens tussen Syrië en Jordanië. Hier worden zo’n honderdduizend oorlogsvluchtelingen uit Syrië opgevangen, waarschijnlijk voor lange tijd. Het kamp is uitgegroeid tot een stedelijke samenleving, in één van ’s werelds droogste landen.

Op zoek naar duurzame waterbronnen

De twee hydrologen voeren het wateronderzoek uit namens hun stichting SamSamWater. Zij beoordelen of duurzame waterbronnen gevonden kunnen worden om de omgeving te vergroenen. De mogelijkheden voor landbouw zouden hierdoor kunnen verbeteren waardoor vluchtelingen èn lokale omwonenden aan hun toekomst kunnen bouwen.

Cedrick en Maarten onderzoeken hoe de kleine hoeveel neerslag die daar valt (slechts 100 à 150 mm/jaar) zo goed mogelijk kan worden benut en kan bijdragen aan een betere leefomgeving in en rondom het kamp.

Eerst fase onderzoek 

De eerste fase is een bureaustudie. Een veldbezoek staat gepland voor het 1e kwartaal van 2017, als onderdeel van een missie van de VNG en de gemeente Amsterdam.

SamSamWater

Stichting SamSamWater draagt bij aan een duurzame en betrouwbare toegang tot water- en sanitatievoorzieningen voor mensen in ontwikkelingslanden. 

 

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur.

Maarten Kuiper Contact

Mail Maarten Kuiper  020 750 46 00