Top
Specialisten in bodem, water & funderingen
Uw adviseur drs. ing. M. Kuiper 020 750 46 00
Mail Maarten Kuiper

Vlaardingen maakt werk van klimaat

De gemeente Vlaardingen heeft samen met ons een werksessie georganiseerd over klimaatbestendigheid. 22 enthousiaste deelnemers van diverse gemeentelijke afdelingen, buurgemeenten, woningbouwvereniging en Hoogheemraadschap hebben ideeën uitgewisseld over het behoud van de leefbaarheid van de wijken en inpassing van sloop-nieuwbouwprojecten.    

Natte voeten en maaivelddaling

Vlaardingen heeft in de zomer van 2016 kennisgemaakt met de gevolgen van extreme buien in een verzakt gebied. Er ontstond wateroverlast. Bij enkele laaggelegen woningen stroomde het water zelfs binnen via de voordeur, wc en gootsteen. De gemeente Vlaardingen wil werk maken van klimaatbestendigheid.

Creatieve ideeën

Tijdens de werksessie werkten we in Multidisciplinaire teams om de problemen, kansen en bijhorende maatregelen te analyseren. De groep toonde zich creatief en kwam met ideeën op kleine schaal (zoals een regenton, onttegelen) en grote schaal (drainage-infiltratiesystemen, waterberging onder wegen). Ook voor de korte termijn (bouwkundige aanpassingen, communicatie) tot de lange termijn (stedelijke vernieuwing, regie vanuit ministerie) werden ideeën geopperd. Ook onze innovatieve ideeën kwamen aan bod, zoals waterberging in kruipruimtes en waterberging in diepe bodemlagen.

De ideeën van de groep worden verwerkt in een Vlaardingse visie klimaatbestendigheid.Natuurlijk zijn de ideeën van verder nut voor de vele projecten in Vlaardingen, van bewoners, gemeente, woningbouw tot waterschap.

Heeft u zelf ook ideeën over het implementeren van klimaatbestendigheid in organisaties? Laat het ons weten via onderstaand veld.

 

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur.

Maarten Kuiper Contact

Mail Maarten Kuiper  020 750 46 00

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.