Top
Specialisten in bodem, water & funderingen

Wareco 40 jaar

Een boegbeeld is een beeld op de boeg van een schip. Boegbeelden werden vroeger door de Vikingen op de voorkant van het schip geplaatst om hen zo tegen zeemonsters te beschermen.

Naast het beeld op de boeg van een schip zien en herkennen we vaak een boegbeeld van een organisatie. Het belangrijkste gezicht, de belangrijkste woordvoerder van een organisatie.

Wareco is in 1980 opgericht en volwassen gemaakt door Nico Borreman en Peter den Nijs. Tot 2017 waren zij de boegbeelden van Wareco Ingenieurs. Zij stonden vooraan, organiseerden, stuurden en ondernamen om Wareco tot een toonaangevend ingenieursbureau te maken op gebied van Bodem, Water en Funderingen.

Dit jaar bestaat Wareco 40 jaar. De “boegbeelden” hebben het schip in 2017 verlaten, maar het schip vaart stabiel en krachtig zonder boegbeelden op de wereldzeeën van klimaatadaptatie, bodemdaling, verdroging, wateroverlast, bodem- en funderingsproblemen en al die andere zeeën van complexe en vaak maatschappelijke vraagstukken. Trots en fier met passie en liefde voor het vak tonen de ingenieurs van Wareco dat zij geen boegbeeld meer nodig hebben, maar dat zij, gekroond met het logo van Wareco in de vlag, zelfstandig op een vakkundige wijze met perfecte stuurmanskunst de golven trotseren en de “zeeën” van water, bodem en funderingen tot een prachtig en uniek onderdeel in onze wereld maken.

Gefeliciteerd WARECO!

Er liggen mooie vraagstukken waarin we onze kennis en toewijding kunnen laten exploreren, waardoor we ook de komende decennia ‘Het Vlaggenschip’ voor Water, Bodem en Funderingen zullen zijn.