Top
Specialisten in bodem, water & funderingen

Goede doelen

Wareco ondersteunt verschillende projecten en initiatieven met een maatschappelijk karakter. De ene keer gerelateerd aan onze werkzaamheden, de andere keer omdat we ons ermee verbonden voelen. We ondersteunen onder andere de onderstaande projecten en initiatieven.

RopaRun 2016

We hebben het team Ecorunners gesponsord. Dit team heeft 532km afgelegd van Parijs naar Rotterdam met als doel geld op te halen voor mensen met kanker. Het motta van Roparun is al jaren “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Ride4Kids / Pyreneeën Challenge 2015

De Pyreneeën Challenge is een driedaagse wielertocht die wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de stichting Ride4kids. In september 2015 is onze HR manager Cobi Sloof meegeweest naar Frankrijk als coördinator van de vrijwilligers. Stichting Ride4kids zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Er is in totaal ruim € 241.000,00 aan sponsoropbrengsten opgehaald.

Alpe d'HuZes 2015

In juni heeft onze communicatieadviseur Dagmar Versmoren, meegedaan aan de Alpe d'HuZes. Onder het motto 'opgeven is geen optie'  heeft zij drie keer met de fiets de Alpe d'Huez beklommen om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Wij waren een van haar sponsors.

Ride4Kids / Pyreneeën Challenge 2014

In september 2014 heeft een team van acht ingenieurs meegedaan aan de Pyreneeën Challenge van Ride4Kids. Een wielertocht met in totaal ruim 5900 hoogtemeters, waarin onder andere de Col du Tourmalet, Col d'Aubisque, Cirque de Troumousse, Hautacam en de Col du Soulor zijn bedwongen.

Doel van deelname was het inzamelen van geld voor de stichting Ride4Kids. Deze stichting maakt zich sterk voor kinderen met een energie-stofwisselingsziekte. Iedere week worden, alleen al in Nederland, 1 à 2 kinderen met deze ziekte geboren. Ride4Kids doneert geld aan veelbelovend wetenschappelijk onderzoek dat uiteindelijk moet leiden tot een behandeling en medicatie voor deze zieke kinderen.

VC Spaarnestad

We zijn hoofdsponsor van Volleybal Combinatie Spaarnestad uit Haarlem. Onze financiële steun maakt het enerzijds mogelijk om de gedegen jeugdvolleybal-opleiding binnen de club zo professioneel mogelijk te faciliteren en anderzijds om ook de vaandelteams en alle daaronder spelende teams van de beste trainers, trainingszalen en materialen te voorzien.

Project Watervoorziening Oeganda

Cedrick Gijsbertsen van Wareco zet zich in voor de Stichting SamSamWater. In 2012 en 2013 reisde hij af naar Oeganda om de watervoorziening van een basisschool te verbeteren. Wareco wil maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers graag stimuleren, vooral als zij technische en hydrologische kennis kunnen inzetten voor een goed doel. 

Alpe d'HuZes 2012

Nico Borreman van Wareco fietste in juni 2012 viermaal de Alpe d'Huez op om sponsors te werven voor KWF Kankerbestijding. Natuurlijk was Wareco één van zijn sponsors. 

Oxfam Novib

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn we sinds 2010 langdurig bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib. Hiermee denken wij een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Met het ambassadeurschap wordt steun gegeven op het gebied van microfinancieringen van bedrijven in ontwikkelingslanden. Ondernemende mensen in ontwikkelingslanden kunnen op deze manier een eigen bestaan opbouwen.